Home / 

Kanski jahting festival 2016

Kanski jahting festival 2016

 

 Saniteko Bouts je kao i svake godine posjetio prestižni Kanski jahting festival u Francuskoj koji se održao od 06 do 11 Septembra.

 

 

Festival jahti u Kanu je najveći nautički dogadjaj u Evropi, na kojem brodogradilišta i dizajneri iz cijelog svijeta predstavljaju svoja najnovija dostignuća.
Ove godine, na 300.000 metara kvadratnih, izlagalo je 480 izlagača iz čak 34 države.

Sam koncept sajma, bio je takav da je većini izlagača omogućeno isplovljavanje plovila, bilo da je u pitanju neki test ili prezentacija potencijalnom kupcu. Osim što na ovoj prestižnoj manifestaciji brodogradilišta izlažu svje novitete, Kanski jahting festival je poznat i po tome sto se na njemu uvjek proda impozantan broj plovila. Ove godine, upravo iz tog razloga, prezentacija plovila bila je smještena u dvije marine. Vieux port je bila rezervisana za brodogradilišta, ekskluzivne zastupnike i dilere, te i proizvodjače dodatne opreme i rekvizita, dok je Port Pierre Canto
bila rezervisana za carterske kompanije i brokere, koji su imali zadatak da prodaju pedesetak superjahti u rasponu veličine od 20 do 50 metara.

Takodje Saniteko Bout je imao priliku da se sretne sa svojim partnerima iz Sessa Marine, Invictus, Surmarine, Magazzu i Lormar.

Stand Invictusa prestižnog Italijanskog brodogradilišta bio je posebno u centru paznje. Naime prestavljen je novi model Invictus 370GT koji smo imali priliku da probamo.
370 GT, na 11,4 metara dužine, sa pramcem od 3,5 metara,nudi dvije pogonske opcije: ili dva od 300 KS dizel Volvo Penta D4-a ili dva od 370 KS Mercruiser 4.20 V8, za maksimalnu brzinu od 43 čvorova.
Novi Invictus može nositi do 12 putnika, a biće dostupan u četiri boja: klasični "Osobne bijelo", više agresivni "Grey",metalik "Vanilla see" i sofisticirani "Dark wood".
Zahvaljujući svojoj saradnji sa poznatim dizajnerom Cristian Grande, Invictus je stvorio jahte koje karakteriše avangarde dizajn koji izražavaju svoju strast za morem, 
dizajna i tehnologije, koji dominiraju scenom zahvaljujući svojim i elegantnim i snažnim linijama, rezultat vrlo prestižan stil i funkcijonalne perfomanse.

Sjajan domaćin i vrlo organizovani izlagači imali su sreće da vremenske prilike budu idealne, a u iščekivanju narednog Cannes Yachting Festival-a, zelimo svima dobar vjetar i mirno more.